Site Loader

A könyvtáros szakma két, nagy múltra visszatekintő folyóiratát ezentúl az ELTE Egyetemi Könyvtár felületéről lehet elérni.

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár biztosítja ezentúl a Könyv, Könyvtár, Könyvtáros és a Könyvtári Figyelő publikálásának technikai hátterét. Az Egyetemi Könyvtár OJS alapú folyóiratmenedzsment-rendszerében számos ELTE-kötődésű folyóirat található. Ezek sorát bővíti e két kiadvány, melyek egy 2020-ban, az Országos Széchényi Könyvtárral kötött megállapodás értelmében kerültek át az új felületre, ahol az aktuális számok már nyílt hozzáféréssel olvashatók.

Az új platformon mindkét folyóirat a 2020/1 számtól tekinthető meg, a korábbi lapszámok böngészéséhez a szerkesztők az Elektronikus Periodika Archívumban tárolt állományt ajánlják: A 3K archívuma itt a Könyvtári Figyelőé pedig itt (és itt) érhető el.

Érdeklődésünkre arról is tájékoztattak, hogy megindult a Könyvtári Figyelő minősítésével kapcsolatos procedúra annak érdekében, hogy a lap bekerüljön a MTA KIK OJS/OCS nyilvántartásába is.

A hírt az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár munkatársai osztották meg velünk

Post Author: Petró Leonárd