Site Loader

A koronavírus járvány okozta vészhelyzet miatt online zajlott a Kollégium május 27-i közgyűlése. A ZOOM-ban szervezett tanácskozáshoz az EKK 30 tagja csatlakozott. A közgyűlés legfontosabb témáinak rövid összefoglalása következik.

Beszámolók és jelentések

A résztvevők által egyhangúlag elfogadott napirendnek megfelelően a közgyűlés két beszámoló előterjesztésével indult. Karácsony Gyöngyi elnök ismertette a Kollégium 2019. évben folytattot tevékenyéséről szóló beszámoló tervezetét, valamit ennek a közhasznúsági melléklettel kiegészített egyszerűsített változatát. A közgyűlés tagjai minkét dokumentumot egyhangúlag elfogadták.

A Felügyelő Bizottság nevében Szeberényi Gábor foglalta össze az elmúlt évben történteket. A jelentés megállapította, hogy a Kollégium az alapszabályában foglaltaknak megfelelően, az egyesület céljait szem előtt tartva, szabályszerűen gazdálkodva működött. A Bizottság javaslatként fogalmazza meg, hogy vizsgálják felül az elmaradt tagdíjakat, s igyekezzenek azokat bekérni. A bevétel növelése céljából szorgalmazzák további pályázati és támogatási lehetőségek felkutatását, de elképzelhetőnek tartják a tagdíjemelés szükségességének megvizsgálását is.

Lejáró mandátum

Három éves megbizatásának végéhez ért Dr. Keveházi Katalin elnökhelyettes mandátuma, aki jelezte, hogy hogy a következő tisztújításon már nem kíván indulni a posztért. A jelenlegi helyzetre való tekintettel Karácsony Gyöngyi elnök azzal a javaslattal fordult a közgyűlés felé, hogy járuljon hozzá az elnökhelyettes megbizatásának a következő személyes tanácskozás időpontjáig, de legkésőbb október 31-ig történő meghosszabbításához. A közgyűlés 30 igen szavazattal és egy tartózkodással meghosszabbította elnökhelyettesi mandátumot.

Egyéb témák

A továbbiakban többek között dr. Aczél-Partos Adrienn számolt be a szerzői jogi irányelvek átültetési tervezetének előzetes társadalmi konzultációjáról, melyben dr. Füzessy Barnabással ketten képviselik az Kollégiumot. Korom Szilvia néhány egyesületi szabályzat elkészítésének szükségességéről adott tájékoztatást, Petró Leonárd, a DEENK munkatársa pedig bemutatta az EKK honlap megújításának koncepcióját. A gyűlés utolsó szakaszában az ADT szerződés kérdéskörével kapcsolatban folyt élénk eszmecsere a tagok között.

A közgyűlés emlékeztetője megtekinthető a dokumentumok menüpont alatt >>

Kiemelt kép: Photo by Chris Montgomery on Unsplash

Post Author: Petró Leonárd